第20回神戸大学国際学生交流シンポジウム (The 20th Kobe University International Students Symposium)

2014年12月13日

チラシ / A leaflet (PDF形式)

神戸大学国際学生交流シンポジウム (Kobe University International Students' Symposium: KISS) は、神戸大学のキャンパスに集う学生が、日本語/英語のバイリンガルで自由、活発に討議し、意見交換することを通して、国際理解、相互理解を深めることを目的としています。

The Kobe University International Students' Symposium is an opportunity for Kobe University's students to discuss their ideas and opinions in a freely structured English/Japanese bilingual environment. Participate for a chance to assert your views and deepen your intercultural understanding together with students from Kobe University!

今年のテーマは“KISS EXPO ~あなたが望む10年後の世界は? What do you wish the world to be in10 years time?”

開催概要 (Event Outline)

主催 (Organized by)
留学生センター International Student Center
日時と場所 (Date and Place)
2014/12/13 (Sat), 12/14(Sun) ロッジ舞洲 Lodge Maishima http://lodge.maishima.jp/
定員 (Number of Participants)
50名 (25 for Int'l students / 25 for Non-int'l students) Space is limited, so reserve your place early!
参加費 (Participation Fee)
1000 (Non-refundable) ※申し込み時に支払い
申し込み (Application)
留学生センター 留学生課窓口 Register at Int'l Student Division at KISC
問い合わせ (Contact)
kiss20symp@gmail.com
※メールアドレスの一部 (ac.jp の前など) には、アドレス収集ロボット対策として半角スペースが挿入されております。メールアドレスご使用の際には、適宜修正願います。
締め切り (Application Deadline)
2014/12/5 (Fri)
※申し込み用紙や詳しいスケジュール等は、PDFファイルでダウンロードできます。

KISS20 実行委員長からのメッセージ / Message from KISS 20 Organizing Committee Leader

参加者の皆様へ

このシンポジウムが毎年開催されるようになり今年で20年目を迎えることとなりました。この20年の間に、日本の中ではもちろん世界中で様々な出来事がありました。テクノロジー等の目まぐるしい発展もあれば、未だ解決されていない問題も山積しています。このKISS20では、‘KISS EXPO ~あなたが望む10年後の世界は?~’というテーマのもと、5つの視点から世界の現状を見つめ直し、より良い未来を作るためにはどうしたら良いだろうか、何が出来るだろうか、ということを世界中から神戸に集まった50人で話し合います。

KISS20実行委員長
落合 花梨

Dear participants,

It has been 20 years since the first KISS Symposium was held in 1995. During the following two decades many events and incidents have occurred not only in Japan, but all over the world. Some of these have been great problems, and many still remain unsolved. In this KISS20 Symposium, we have set the main theme as 'KISS EXPO ~What do you wish the worldto be in 10 years time?~'. Through five sub-topics, and with 50 students from across the globe, we will discuss what we can do for a better future in 10 years time.

KISS20 Organising Committee Leader
Karin Ochi

(留学生センター)