第23回神戸大学国際学生交流シンポジウム (The 23rd Kobe University International Students' Symposium)

2017年12月16日

神戸大学国際学生交流シンポジウムは、神戸大学のキャンパスに集う学生が、日本語/英語のバイリンガルで自由にコミュニケーションし、活発な討議や、意見交換を通して、国際的な相互理解を深めることを目的としたイベントです。神戸大学の学生と一緒に、あなたの意見を発表し、異文化理解を深めるチャンスにぜひ参加してください。

The Kobe University International Students' Symposium is an opportunity for Kobe University's students to discuss their ideas and opinions in a freely structured English/Japanese bilingual environment. Participate for a chance to assert your views and deepen your intercultural understanding together with students from Kobe University!

開催概要 (Event Outline)

申し込みパンフレット(PDF)

今年のテーマは “みんな、空の下 Under Everyone’s Sky“

主催 (Organised by)
国際教育総合センター Center for International Education
日時 (Date)
2017/12/16 (Sat), 12/17(Sun)
開催場所 (Place)
大阪 ホテル・ロッジ舞洲 [HP]
定員 (Number of Participants)
50名 (25 for Int'l students /25 for Non-int'l students)
参加費 (Participation Fee)
1000円 申し込み時に支払い(1000\ Payment upon application)
申し込み受付場所(Application)
国際教育総合センター 国際交流課窓口(神戸大学百年記念館)
(Int'l Student and Exchange Division at Center for International Education (Kobe University Centennial Hall)
問い合わせ (Contact)
kiss.symposium.23@gmail.com
参加募集締め切り (Application Deadline)
2017/12/5(Tue)

※スケジュール詳細等が書かれた申し込み用紙は、上記のPDFファイルをダウンロードしてください。

(Please download the PDF file for the application form on which the details are written)

KISS23 実行委員長からのメッセージ / Message from KISS 23 Organising Committee Leader

参加者の皆様

社会は人の関わり合いで成り立っています。私たちも日々様々な人と出会いながら生活しています。しかし、自分と"違う"考え方、性格、文化を持つ人たちと出会う時にどうしても隔たりを感じたことはありませんか。それを乗り越え、皆が同じ空の下で笑い合うために私たちは何が出来るでしょうか。KISS23でともに理解を深めましょう。

KISS23 実行委員長 乾登紀

Dear participants,

A society is constituted by the interactions of individuals and we, as members of a society, continuously communicate and meet with a variety of people in our everyday lives. Yet have we not all experienced feelings of distance and confusion when meeting someone with "different" thoughts, backgrounds, or cultures than us? How can we overcome these difficulties/gaps to truly share laughter under the same sky? Join us to discuss more at KISS23.

KISS23 Organising Committee Leader INUI Toki

(国際教育総合センター)