2018年11月20日

12月15、16日に第24回神戸大学国際学生交流シンポジウム (The 24th Kobe University International Students' Symposium) を開催します!

神戸大学国際学生交流シンポジウム (Kobe University International Students' Symposium: KISS) は、神戸大学のキャンパスに集う学生が、日本語/英語のバイリンガルで自由、活発に討議し、意見交換することを通して、国際理解、相互理解を深めることを目的としています。

The Kobe University International Students' Symposium is an opportunity for Kobe University's students to discuss their ideas and opinions in a freely structured English/Japanese bilingual environment. Participate for a chance to assert your views and deepen your intercultural understanding together with students from Kobe University!

パンフレット (PDF)

今年のテーマは “雪の華 Snow Crystal”

2018年12月15日 (土) 、16日 (日)
ホテル・ロッジ舞洲
1000円 (※申し込み時に支払い)
定員
50名 (日本語学生 / 留学生 25名ずつの予定です。お早めに申し込みください)
申込方法
国際教育総合センター(神戸大学百年記念館) 国際交流課窓口 まで
申込方法の詳細や詳しいスケジュール等は、パンフレット(PDF形式)をご確認ください。
締め切り
2018年12月4日 (火)
主催
国際教育総合センター (Center for International Education)
問合せ先
E-mail : kuroda[at]port.kobe-u.ac. (※ [at] を @ に変更してください)

Event Outline

The theme of this year is “雪の華 Snow Crystal”

Date
2018/12/15 (Sat) , 16 (Sun)
Place
Hotel Lodge Maishima (ホテル・ロッジ舞洲)
Participation Fee
1000円 (Pay at the time of application / Non-refundable)
Number of Participants
50 (25 for Int'l students /25 for Non-int'l students)
Space is limited, so reserve your place early!
Application
Register at Int'l Student and Exchange Division at Center for International Education (Kobe University Centennial Hall)
Please check pdf.
Application Deadline
2018/12/4 (Tue)
Organised by
Center for International Education (国際教育総合センター)
Contact
kuroda[at]port.kobe-u.ac.jp (*To prevent malicious and automatic collection of e-mail addresses, please use @ instead of [at].

KISS 24 実行委員からのメッセージ / Message from KISS 24 Organising Committee

雪の結晶は同じように見えても一つとして同じものはありません。私達も一人一人が魅力な個性を持っています。それが、コミュニケーションの中でどのように影響しているのか、社会という大きな枠組みの中で、私達はみんなの"かたち"をどうやって尊重しあっていくのか、KISS24で考えてみましょう!

Even though all snow crystals look similar, there’s no two alike. Just like snow crystals, each person has their own unique character and charm. But how do these individual traits influence our way of communication or our view on society. Those are questions we want to discuss together in KISS 24.

(国際教育総合センター)